2012-08-26

Öppet hus på hembygdsmuseet

Nu i söndags den 26.8 hade vi Öppet hus på museet, precis som vi brukar då det samtidigt är Egentliga Finlands museidag och vår sista sommaröppethållningshelg.

Det brukar komma mindre folk än på Barnens dag i juni, men ändå vara riktigt mysigt. Nu då det dessutom lovades regn trodde vi kanske egentligen inte på så många besökare.

Men, vi tre som var på plats - d.v.s. jag, en duktig grannflicka som jobbade första gången med oss och en av våra underbara frivilliga hembygdsföreningsmedlemmar - fick oss verkligen en överraskning.

Det kom bara några regndroppar, men däremot sådär tre gånger fler människor än det brukat! Hela gården var full med barn som utnyttjade vår lekpark på olika sätt,ville pyssla i gamla skolan eller kom in för att måla i vår museimålarbok.

Dessutom hade vi utöver barnfamiljerna lyckats locka många äldre människor (utan barn) som kom på kaffe och valde bland boktorgsböckerna, diskuterade vår frågesport och tittade i museistugorna.

Att vi fick ihop ett blandat gäng besökare från under ett till över 80 år är ju bara så fint det kan bli, tycker jag. Speciellt som alla verkade trivas!

Jag hann inte sätta mig ner en gång mellan kl. 11 och kl. 16.30 och blev ganska trött i fötterna, men det är ändå absolut dagar som den här som får mig att komma ihåg varför jag älskar att jobba på små museer och tycker att det är en stor fördel att få arbeta med både "vanliga" frivilliga och mer proffsiga arbetskamrater i alla åldrar.

Nu är det snart dags att tacka för den här sommarsäsongen. Jag tycker vi haft väldigt många fina besökare!

Och glöm inte att vi också har verksamhet av olika slag nu och då under höst, vinter och vår, att man kan boka in gruppbesök och att vi gärna står till tjänst om någon vill handla i våra museibutiker också utanför sommarsäsongen.

Tack för i sommar allihopa!

Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar