2014-04-04

Museieftisen börjar 15.4


Är du intresserad av historia och livet förr? Vill du använda dina händer till annat än att bara peka på skärmen? Vill du leka med andra barn i din ålder i en äkta gammaldags miljö? Då ska du ta del vårens i museiklubb på hembygdsmuseet!

Museiklubben i Pargas hembygdsmuseum träffas på tisdag eftermiddag varje vecka. Vi kommer att syssla med spännande saker som har anknytning till livet förr. Bland annat skall vi leka gammaldags lekar, stöpa tennsoldater, göra visselpipor och pyssla ihop allt möjligt av naturmaterial.


Museiklubben riktar sig till elever i åk 3 och vi träffas första gången på hembygdsmuseet (Storgårdsgatan 13) tisdagen den 15.4 kl 14-16. Därefter fortsätter vi att träffas varje tisdag vid samma tidpunkt. Vårens sista museieftis är den 13.5.2014.

Intresserade kan anmäla sig till museiforskare Marcus Lepola senast den 11.4. till marcus.lepola@pargas.fi. Har ni frågor så kan ni även ringa på numret 040 4885679 eller 02 458 452. Observera att ni måste nämna ifall ert barn har specialbehov och specialdiet. Gruppstorleken är inte särskilt stor, så anmäl dig i tid för att få en plats i museieftisen!

Avgiften för hela våren är 15€. I den ingår mellanmål och material. Man kan komma till museet redan 13:00 även om klubbverksamheten börjar 14:00, det finns övervvakning och tidsfördriv på museet. 

Vi kommer att vara rätt mycket ute då vädret tillåter så ta gärna en varm ylletröja eller andra bekväma kläder på dig då du kommer till museet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar